Etusivu » Lifestyle » Soffaperunat-blogi

Yleinen 26.11.2017
ASUNTOKAUPPAKETJU - VÄLITTÄJÄN TAIDONNÄYTE

Kiinteistönvälittäjän työ ei ole kovin yksinkertaista. Se on paljon muutakin kuin ottaa asunto myyntiin, tilata paperit, laittaa nettiin ja myydä pois. Ammattitaitoisen välittäjän on osattava hoitaa asuntokaupat niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Asuntojen hallinnan ja omistuksen siirtoajankohtien - toisin sanoen ostajien ja myyjien muuttopäivien järjestelyt - vaatii välittäjältä organisointikykyä ja taitoa nähdä kokonaisuuksia.

 

Välittäjän ammattitaito, tarkkuus ja sosiaalinen pelisilmä katsastetaan asuntokaupassa asuntokauppaketjun toteutuessa. Asuntokauppaketju tarkoittaa useamman asuntokaupan toteutumista peräkkäisinä kauppoina liittyen toinen toisiinsa.

Oman asunnon myyntiehtoiset tarjoukset ovat tätä päivää, sillä viime vuosina pankit eivät ole enää myöntäneet väliaikaista rahoitusta eivätkä toisaalta asiakkaat ole uskaltaneet laittaa itseään kahden asunnon loukkuun. Aikaisempina vuosina asiakas etsi uuden asunnon, pankki antoi väliaikaisen rahoituksen asunnon ostoon, asuntokauppa tehtiin ja vasta sen jälkeen laitettiin vanha asunto myyntiin.

Nykyisin asuntokaupat toteutuvat hyvin usein asuntokauppaketjuina. Tässä esimerkki: A tuo asuntonsa myyntiin. B tekee tarjouksen A:n asunnosta oman asunnon myyntiehdolla. A hyväksyy tarjouksen, mutta ehtona myös muiden tarjousten vastaanottaminen. B hermoilee oman asuntonsa myynnin kanssa ja pyrkii saamaan asunnosta nopeasti kaupat. Ongelmaksi muodostuu, jos kuvaan ilmestyykin C, joka haluaa ostaa A:n asunnon käteisellä. A:llä olisi mahdollisuus tehdä käteiskauppa, vaikka pienemmällä summalla, kuin mitä B:n kanssa on sovittu. Käy niin, että A ei kuitenkaan hyväksy C:n tarjousta.

B:n asuntoon löytyy ostaja D, jolla on oma asunto myymättä.  Eli otetaan D:n asunto myyntiin ja D tekee oman asunnon myynnin ehtoisen tarjouksen B:n asunnosta. Siinäpä ketjua kylliksi.

Nythän tarvitaan enää D:n asunnolle käteisostaja E, niin koko ketju toteutuu: E ostaa D:n asunnon, D ostaa B:n asunnon, B ostaa A:n asunnon. A:lle pitäisi löytää jokin väliaikainen vuokra-asunto, koska sopivaa ostettavaa asuntoa hänelle ei juuri nyt löydy.

Tässä oli tietoisesti karrikoiden mutkikas esimerkki, mutta tämä on välittäjän arkea. Jotta ketju saadaan toteutettua fiksusti käytännössä, vaaditaan välittäjältä aikamoista organisointikykyä asuntojen vapautumisen sekä päivämäärien ja kellonaikojen sovitusten osalta.

 

Kiinteistönvälitysala elpymässä

Media suoltaa ilouutisia asuntokaupan elpymisestä. Tämä on nähtävissä myös jo lehden jakelualueella lokakuun myyntilukuja tarkasteltaessa. Entistä enemmän kiinnitetään huomiota välittäjän ammattitaitoon: neuvottelutaitoihin, organisaatiokykyyn ja aktiivisuuteen myyjän ja ostajan välisessä kontaktoinnissa. Hyvä pohjakoulutus ja vankka ammattitaito sekä monialainen työkokemus täydentävät tätä kokonaisuutta.

Paljon käydään myös keskustelua tämän alan vaihtuvuudesta. Se on ollut viime vuosina vilkasta ja siihen on syynsä: kaikista ei ole välittäjiksi. Työ on kaukana jethroista ja kiinteistökaisoista. Tällä alalla pärjää, jos löytyy sinnikkyyttä ja tahtoa suoltaa läpi harmaan kiven sekä halua tehdä tulosta – lisäksi mielikuvitusta ja organisointitaitoa toteuttaa edellä mainittuja esimerkkiketjuja!

 

Rekrytointi alalle on vilkastumassa, niin myös meidän yrityksessämme. Katso lisää: soffanpaikka.fi.


Soffaperunat-blogi

Kun haluaa tehdä asiat paremmin kuin muut, on alaan paneuduttava syvällisesti. Blogijutut syntyvät yleensä iltamyöhään soffan nurkassa tuumaillen.

 

Soffaperunat-blogissa menemme pintaa syvemmälle: pohdimme mm. kiinteistönvälitysalaa, asumista, muuttoa, sisustamista ja remontoimista. Laitamme itsemme likoon myös näin: pohdiskellen ja ajatuksia vaihtaen.

 

Mukavia lukuhetkiä!

Blogiarkisto

SEINÄJOKI

040 150 4444

Keskuskatu 11, 60100 Seinäjoki

 

Avoinna arkisin ma-pe klo 10.00-16.30
tai sopimuksen mukaan. 

 

VÄLITTÄJÄT ›
FB-Seinäjoki ›  

Vaasa

040 6700 170

Laivakatu 13 C, 65100 Vaasa

 

Avoinna arkisin ma-pe klo 10.00-16.30 

tai sopimuksen mukaan. 

 

VÄLITTÄJÄT ›
FB-Vaasa ›   

Kokkola

040 350 7001

Isokatu 11 E, 67100 Kokkola

 

Avoinna arkisin ma-pe klo 10.00-16.30 

tai sopimuksen mukaan. 

 

VÄLITTÄJÄT ›  

FB-Kokkola ›   

Sulje sivuvalikko